Διαγωνισμος για Προωθηση της Πληροφορικης, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ, ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ και της Ευχερειας στη Χρηση των Η/Υ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ειναι υποθεση παρε-δωσε

Ο διαγωνισμός προάγει την κουλτούρα συνεργατικής μάθησης ανάμεσα στους μαθητές και τη συνεργασία ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Προσωπικη Συμμετοχη.

Οι διαγωνισμοί μπορεί να διαφέρουν ως προς το επίπεδο δυσκολίας τους ανάλογα με την ηλικία και την τάξη των μαθητών. Επέλεξε αυτόν που είναι πρόκληση για σένα, διαγωνίσου και απόκτησε νέες γνώσεις και δεξιότητες!

Παντου και Παντα!

Στο διαγωνισμό αυτό δεν υπάρχει χαρτί-και-μολύβι ή οποιαδήποτε αναμονή να μάθεις τα αποτελέσματα σου. Όλα είνα ζωντανά και άμεσα. Λάβε μέρος στο διαγωνισμό από το σπίτι σου ή σε συγκεκριμένο εξεταστικό χώρο, η εμπειρία είναι το ίδιο θετική.

Προκαλεσε το μυαλο σου!!

Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν, να μάθουν, να επεκτείνουν τα όρια του και να συγκριθούν με άλλους διαγωνιζόμενους.

Εγγραφείτε Τώρα!
Είσαι μαθητής, εκπαιδευτικός ή γονιός; Κάνε εγγραφή για λογαριασμό εδώ!

Καλωσορισατε

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες καλωσορίσατε στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Πληροφορικής για Μαθητές Γυμνασίου - BEBRAS.

Δεν πρόκειται για ένα τυπικό διαγωνισμό ο οποίος αξιολογεί τις γνώσεις και τις δεξιότητες σας σε θέματα που έχετε διδαχθεί στην τάξη. Αλλά, είναι ένας μοναδικός, έξυπνος, πρωτότυπος και παιγνιδιάρικος διαγωνισμός μέσω του οποίου προκαλούνται η λογική και αναλυτική σας σκέψη, η παρατηρητικότητα, η ευρηματικότητα, η πρωτοτυπία, η ταχύτητα της σκέψης σας.

Σημειώνεται ότι για συμμετοχή στο διαγωνισμό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ οι μαθητές να έχουν οποιαδήποτε ειδική γνώση στους υπολογιστές, ή σε εφαρμογές ή σε προγραμματισμό!

Τα προβλήματα δεν είναι τα συνηθισμένα προβλήματα ενός τυπικού διαγωνισμού γνώσεων αλλά πρωτότυπες και έξυπνες ερωτήσεις για να προκαλέσουν τον προβληματισμό σας, τη φαντασία και τη λογική σας. Να προωθήσουν την ομαδικότητα στη μάθηση και τη συνεργασία μεταξύ σας στην επίτευξη μιας λύσης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας και να αποδείξουν τη μοναδικότητα σας στο διαγωνισμό.

Μπορείτε να ανταποκριθείτε στην πρόκληση; Τολμήστε να το αποδείξετε!


Continue Reading »

Οργανωτες

Υπο την Αιγιδα

Χορηγοι

Διαγωνισμοι το επομενο διαστημα

Όνομα Σχολείο Ημερομηνία Έναρξης Ημερομηνία Λήξης Προθεσμία Εγγραφής Τιμή Εγγραφή
Διαγωνισμός Πληροφορικής Γυμνασίου Bebras 2017 Internet, Internet 04/03/2017 @ 03:00 11/03/2017 @ 14:00 01/03/2017 @ 14:00 € 5.00 Εγγραφείτε

Προκηρυξη Παγκυπριου Διαγωνισμου Πληροφορικης για Μαθητες Γυμνασιου

O Κυπριακός  Σύνδεσμος Πληροφορικής ( Κυ.Συ.Π) και ο Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥ.ΚΑ.Π.) ανακοινώνουν την πρόκήρυξη του 7ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Πληροφορικής για Μαθητές Γυμνασίου.

Δείτε την ανακοίνωση της προκήρυξης .

 

 

 

Λεπτομερειες Διαγωνισμου

Ο 1ος γύρος θα διεξαχθεί από το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στις 03.00 μέχρι το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 14.00. 

Οι μαθητές θα μπορούν να συμμετέχουν από οποιοδήποτε σημείο διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο, το σπίτι τους, στο σχολείο τους, στο φροντιστήριο τους, το γήπεδο ή την καφετέρια! . 

Στο 2ο γύρο ό οποίος θα διεξχαχθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 η ώρα 15:00 θα προκριθούν πενήντα (50) μαθητές από κάθε τάξη (Α, Β, Γ γυμνασίου) που θα έχουν πετύχει τις ψηλότερες βαθμολογίες.

Η διάρκεια του κάθε γύρου του διαγωνισμού θα είναι 75 λεπτά.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές της Α, Β και Γ τάξης του Γυμνασίου των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της Κύπρου.

Χορηγοί του διαγωνισμού είναι το ECDL και η CYTA.

Δείγμα του διαγωνισμού είναι διαθέσιμο στους μαθητές αφού δημιουργήσουν λογαριασμό και κάνουν εγγραφή στο διαγωνισμό. Το δείγμα είναι υλοποιημένο στο πραγματικό διαδικτυακό περιβάλλον στο οποίο θα πραγματοποιηθεί και ο κανονικός διαγωνισμός.

Παρακαλούνται οι μαθητές όπως σημειώσουν τον κανονισμό αξιολόγησης¨

Δημιουργήστε λογαριασμό και κάνετε την εγγραφή σας, τώρα!

Σημειώστε ότι για να συμμετέχετε στο διαγωνισμό θα πρέπει να καταβάλετε το συμβολικό ποσό των 5 ευρώ. Εισηγούμαστε όπως κάνετε την πληρωμή σας έγκαιρα και πριν από την ημέρα του διαγωνισμού. Για την εκτέλεση του δειγματικού διαγωνισμού δεν υπάρχει οποιοδήποτε κόστος.

Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης εδώ.  

Loading...