Καταχωρήθηκε στις: 01/09/2023 @ 09:00

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες καλωσορίσατε στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Πληροφορικής BEBRAS  ο οποίος διοργανώνεται στα πρότυπα και τους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού BEBRAS . Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής αντιπροσωπεύει την Κύπρο στο Διεθνή Οργανισμό BEBRAS.  .

O BEBRAS δεν πρόκειται για ένα τυπικό διαγωνισμό ο οποίος αξιολογεί τις γνώσεις και τις δεξιότητες σας σε θέματα που έχετε διδαχθεί στην τάξη. Αλλά, είναι ένας μοναδικός, έξυπνος, πρωτότυπος και παιγνιδιάρικος διαγωνισμός μέσω του οποίου προκαλούνται το μυαλό, η λογική και αναλυτική σας σκέψη, η παρατηρητικότητα, η ευρηματικότητα, η πρωτοτυπία και η ταχύτητα της σκέψης σας.

Σημειώνεται ότι για συμμετοχή στο διαγωνισμό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ οι μαθητές να έχουν οποιαδήποτε ειδική γνώση στους υπολογιστές, ή σε εφαρμογές ή σε προγραμματισμό!

Τα προβλήματα δεν είναι τα συνηθισμένα προβλήματα ενός τυπικού διαγωνισμού γνώσεων αλλά πρωτότυπες και έξυπνες ερωτήσεις για να προκαλέσουν τον προβληματισμό σας, τη φαντασία και τη λογική σας. Να προωθήσουν την ομαδικότητα στη μάθηση και τη συνεργασία μεταξύ σας στην επίτευξη μιας λύσης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας και να αποδείξουν τη μοναδικότητα σας στο διαγωνισμό.

Μπορείτε να ανταποκριθείτε στην πρόκληση; Τολμήστε να το αποδείξετε!